Historisk arkiv

Kommisær Kyprianou til Nord-Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matminister Terje-Riis Johansen har på vegne av de tre matministrene - helse- og omsorgsminister Sylvia K. Brustad, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og ham selv, i dag invitert Kommisær Markos Kyprianou til Norge 4. og 5. juni.

Kommisær Kyprianou til Nord-Norge

Landbruks- og matminister Terje-Riis Johansen har på vegne av de tre matministrene - helse- og omsorgsminister Sylvia K. Brustad, fiskeri- og kystminister Helga Pedersen og ham selv, i dag invitert Kommisær MarkosKyprianou til Norge 4. og 5. juni til Vesterålen og Lofoten. Kyprianou er EU-kommisjonens øverste embetsperson for mattrygghet og matkvalitet i EU.

Hensikten med besøket er å vise fram noe av det ypperste Norge kan by på innen matproduksjon ”oppunder iskanten”. Han vil få anledning til å se både fisk- og landbruksproduksjon i praksis, både i primærleddet og i videreforedling, og det vil bli gitt orienteringer om hvordan Mattilsynet og matreformen fungerer over hele landet.

Norge har allerede kunnet framlegge dokumentasjon på vår gode status mht. dyrevelferd, dyrehelse og matbåren smitte som har blitt lagt merke til Brussel. Kyprianou har selv uttrykt ønske om å få se nærmere på dette.


25.01.07