Historisk arkiv

Landbruk: Evaluerer miljøprogram

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: I årets jordbruksoppgjør ble Statens landbruksforvaltning gitt i oppdrag å evaluere ordningen med regionale miljøprogram. Et utredningsmiljø som skal evaluere målretting og forvaltningseffektivitet knyttet til programmet, skal nå engasjeres.

Landbruk: I årets jordbruksoppgjør ble Statens landbruksforvaltning (SLF) gitt i oppdrag å evaluere ordningen med regionale miljøprogram. Et utredningsmiljø som skal evaluere målretting, forvaltningseffektivitet og andre forvaltningsmessige forhold knyttet til programmet, skal nå engasjeres.

Målrettet miljøarbeid
De regionale miljøprogrammene ble innført med virkning fra 2005 og er fylkesvise program med tilskuddsordninger. Disse skal bidra til økt målretting av miljøarbeidet i jordbruket og bedre synliggjøring av jordbrukets miljøinnsats.

Forhold som nå skal belyses er sammenhengen mellom miljøutfordringer og innretning av ordninger i fylkene samt ressursinnsats og administrativ effektivitet i planlegging, iverksetting og oppfølging. Evalueringen skal også omfatte utadrettet informasjon og samhandlingen med næringsorganisasjonene. Evalueringen skal, sammen med annen resultatmåling fra arbeidet, ferdigstilles til jordbruksoppgjøret 2008.

Utredningsmiljøer har tiden fram til 17. september til å melde sin interesse for å delta i konkurransen om oppdraget.

Landbruk: I årets jordbruksoppgjør ble Statens landbruksforvaltning gitt i oppdrag å evaluere ordningen med regionale miljøprogram.