Historisk arkiv

Landbruk: Helse over grønne grenser

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Helse over grønne grenser er et grenseoverskridende utviklingsprosjekt. Helse, mennesker og grønne miljøer står i sentrum for et nytt samarbeid mellom Norge og Sverige.

Landbruk: Helse over grønne grenser er et grenseoverskridende utviklingsprosjekt. Helse, mennesker og grønne miljøer står i sentrum for et nytt samarbeid mellom Norge og Sverige.

Øke samarbeidet og verdiskapingen
Gjennom kompetanseutvikling, erfaringsutveksling og nettverksbygging er målet å øke samarbeidet og verdien av innsatsen på den grønne arenaen. Erfaringer fra prosjekter som Inn på tunet i Norge, Gröna Trappan och Naturlig laddning i Sverige samt kunnskap fra høgskoleutdanning innen natur og helse utgjør grunnlaget for utviklingsarbeidet. Fra Norge er blant annet Høgskolen i Hedmark, Skogsbrukets kursinstitutt, Hedmark Bondelag, NAV og Fylkesmannen i Hedmark representert i prosjektet.

Inn på tunet i Norge
Inn på tunet er prosjekter der gårdens tilrettelegges for opplæring og helse- og sosialsektor. Inn på tunet forener gårdens ressurser med samfunnets behov for alternative arenaer for barn, unge og voksne. Meningsfylte aktiviteter uten arbeidspress, mestringsopplevelser og læring gjennom praktiske og sansefylte opplevelser, er noe av det tunet og gården er et godt utgangspunkt for. I årets jordbruksavtale ble staten og Norges Bondelag enige om å styrke arbeidet med å etablere gode ”Inn på tunet”-områder. En handlingsplan med forslag til nasjonale tiltak for å styrke ”Inn på tunet” skal levers om kort tid. Det er også øremerket to millioner kroner av de sentrale BU-midlene til ”Inn på tunet” i 2007.

Unike tjenester
- Med landbrukets ressurser som utgangspunkt har vi spesielt gode muligheter til å produsere unike tjenester til storsamfunnet. En levende gård gir et mangfold av muligheter, aktiviteter og meningsfylte arbeidsoppgaver. Ingen tilbud er like, alle kan skreddersys, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Landbruk: Helse, mennesker og grønne miljøer står i sentrum for et nytt samarbeidsprosjekt mellom Norge og Sverige.