Historisk arkiv

Landbruket er på rett vei

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: En viktig oppgave for Regjeringen er å skape vekst og optimisme i bygde-Norge. Her spiller landbruket en nøkkelrolle, skriver Terje Riis-Johansen og Åslaug Haga i et felles debattinnlegg.

Landbruk: En viktig oppgave for Regjeringen er å skape vekst og optimisme i bygde-Norge. Her spiller landbruket en nøkkelrolle gjennom å legge til rette for næringsutvikling i det tradisjonelle jordbruket, og skape utviklingsmuligheter innen vekstområder som bioenergi, reiseliv og i skogbruket, skriver Terje Riis-Johansen og Åslaug Haga i et felles debattinnlegg.  

Langsiktig næring
I innlegget skriver de to statsdrådene blant annet at; Mange er utålmodige etter å se snarlige endringer som en følge av forbedringene i landbrukspolitikken. Det er en utålmodighet vi deler. Samtidig må vi ta høyde for at landbruket er en langsiktig næring hvor det ofte handler om store beslutninger på den enkelte gård om investeringer og valg av driftsopplegg som ikke tas fra den ene dagen til den andre, og som påvirkes av mange andre forhold enn det enkelte jordbruksoppgjør. Utviklingen i rentenivå og arbeidsmarkedet er viktige eksempler på det. Det faktum at det var 2570 færre bønder som la ned produksjonen i 2007 enn hva tilfellet var i 2004, gir ikke grunnlag for å si at vi er i mål. Men det er et hyggelig tegn på at vi er på rett vei.

Landbruk: En viktig oppgave for Regjeringen er å skape vekst og optimisme i bygde-Norge.