Historisk arkiv

Mat: Årets smaksmeny 2007 er lansert

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Med spennende norske råvarer har Kokkelandslaget satt sammen en treretters meny det er mulig å prøve seg på for noen hver. Her finner du bildene som viser hvordan proffene får det til, og hvordan det blir når hobbygourmetene slår seg løs på kjøkkenet.

Mat: Med spennende norske råvarer har Kokkelandslaget satt sammen en treretters meny det er mulig å prøve seg på for noen hver. Nedenfor finner du bildene som viser hvordan proffene får det til, og hvordan det blir når hobbygourmetene slår seg løs på kjøkkenet. Kanskje vi kan få se dine bilder også?

Landbruks- og matdepartementet presenterte Årets smaksmeny med god hjelp fra Kokkelandslagets Tom Victor Gausdal torsdag 18.10. Dette er et ledd i departementets matgledepolitikk og aktivitet i Smakens uke. 

Her finner du oppskriftene på Årets smaksmeny:

Med  hovedtyngde på norske matvarer og med ingredienser som en kan finne over hele landet består menyen av kålrot i sur/søt saus, linser med jordskokkskum, kje/lam med grønnsaker og glaserte gulrøtter og aprikoser. 

Det er ønskelig at folk flest prøver seg på disse oppskriftene, og gjerne sender bilder av resultatet til oss. Bildene kan sendes til SmakAvMat@lmd.dep.no.

Smakens uke skal bidra til økt bevisstgjøring på de gode måltidsopplevelser, matkvalitet og smak. Med årets smaksmeny vil departementet at de beste kokkene skal inspirere folk flest til å prøve nye smaker.

Mat: Med spennende norske råvarer har Kokkelandslaget satt sammen en treretters meny det er mulig å prøve seg på for noen hver.