Historisk arkiv

Mat: Bondens marked i gang i igjen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: I morgen, lørdag 18. august er det sesongåpning for Bondens marked på Lillestrøm, Oslo, Porsgrunn, Bodø og Tromsø. Bondens marked er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.

Mat: I morgen, lørdag 18. august er det sesongåpning for Bondens marked på Lillestrøm, Oslo, Porsgrunn, Bodø og Tromsø. Bondens marked er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten.

Matmangfold
Kravet til de som selger varene er at de selv skal ha høstet, avlet, fanget, syltet, bakt, røkt eller på annen måte foredlet maten. I Oslo åpner et nytt marked i Birkelunden lørdag 18. august med bla oster fra Den blinde ku og Eiker Gårdsysteri, honning og honningprodukter fra Eikvang Gardsmat, spekemat fra Heidal Landbruksprodukter og økologisk iskrem fra Isrosa.  

Bondens marked skal bidra til å styrke alliansen mellom matprodusenter, forbrukere, kokkemiljøer og andre som er interessert i mat og matkultur. Bak Bondens marked i Norge står Norsk Bygdeturisme og Gardsmat, OIKOS, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag og Norsk Landbrukssamvirke.

Mat: Bondens marked er et torg der du som forbruker kan kjøpe mat direkte fra produsenten. I morgen er det sesongåpning i flere byer.