Historisk arkiv

Mat: Coop Norge byr på matspesialiteter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: COOP Norge og KSL Matmerk inngår samarbeidsavtale for å øke tilbudet av lokalprodusert mat, samt regionale og nasjonale matspesialiteter.

Mat: COOP Norge og KSL Matmerk inngår samarbeidsavtale for å øke tilbudet av lokalprodusert mat, samt regionale og nasjonale matspesialiteter. Nå åpner Coop Norge butikkene for disse matspesialitetene.

- Denne avtalen gir forbrukerne mer mangfold og produsentene får bedre muligheter til å selge sine varer. Her er det bare vinnere. Fra Landbruks- og matdepartementet sin side hilser vi slike avtaler velkommen, sier statssekretær Ola T Heggem.

Mer lokalprodusert mat i Coops butikker
Avtalen legger til rette for at produsenter av lokalprodusert mat samt regionale og nasjonale mat-spesialiteter i større grad enn i dag skal kunne selges i Coops butikker. Avtalen om salg kan gjelde én eller et fåtall butikker lokalt eller regionalt eller det kan gjelde butikker over hele landet. Hva som velges avhenger av produktets karakter og særegenhet og produsentens leveringsmuligheter.

Coop Mega på Røros
Coop har i mange år satset på lokale matspesialiteter og regional sortimentstilpasning. Siden 1998 har de hatt stor suksess på Coop Mega på Røros med lokalprodusert mat og butikken ble i 2004 kåret til Norges beste på lokalmat. Butikken fører fast 110 lokale varer som er produsert innenfor en avstand på 10 mil fra Røros, den har eget pølsemakeri og omfattende profilering av regionens egne produkter.  Denne viljen til å satse på norskprodusert mat med særpreg øker butikkenes mangfold og forbrukernes valgmuligheter Etter hvert er denne satsingen på Røros utvidet med lokale produkter fra Trøndelag i Coop Mega-butikker i hele Midt-Norge. Etter at avtalen med KSL Matmerk er signert satser Coop på lokalmat i butikker over hele Norge.

Avtalen signeres av adm dir Svein Fanebust i Coop Norge AS og adm dir Gabriella Dånmark, mens statssekretær Ola T Heggem bivåner det hele. Foto: LMD

Avtalen signeres av adm dir Svein Fanebust i Coop Norge AS og adm dir Gabriella Dånmark, mens statssekretær Ola T Heggem bivåner det hele. Foto: LMD.

vein Andreassen fra Tind Spekevarer presenterte sine produkter. Foto: LMD

Svein Andreassen fra Tind Spekevarer presenterte sine produkter. Foto: LMD.

Mat: COOP Norge og KSL Matmerk inngår samarbeidsavtale for å øke tilbudet av lokalprodusert mat, samt regionale og nasjonale matspesialiteter.