Historisk arkiv

Mat: DNT profilerer norsk mat

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Den Norske Turistforening vil styrke det fruktbare samarbeidet med Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge, bønder, grunneiere og andre aktører om det naturbaserte reiselivet.

Mat: DNT profilerer norsk mat

Mat: Den Norske Turistforening (DNT) vil styrke det fruktbare samarbeidet med Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge, bønder, grunneiere og andre aktører om det naturbaserte reiselivet.

Norge er kjent i utlandet for to ting - olje og fantastisk natur. Naturopplevelsene er Norges grønne gull - et unikt reiselivsprodukt i stor vekst. DNT er den største norske enkeltaktøren innen grønt reiseliv med 9.000 overnattingssenger, 435 hytter og 20.000 km merkede løyper, både ved fjord og fjell. DNT vil styrke det fruktbare samarbeidet med Landbruks- og matdepartementet, Innovasjon Norge, bønder, grunneiere og andre aktører om det naturbaserte reiselivet.

Grønt reiseliv
DNT fokuserer på fire byggesteiner i sitt opplevelsesprodukt: Aktiviteter, naturopplevelser, lokal kultur og lokal mat.

- Det er få som velger reisemål av hensyn til maten alene, kulturen alene eller for den del vandreturen alene. En ekte norsk ferieopplevelse må inneholde alt, og aktørene må derfor promotere hverandre og i langt større grad vektlegge helhetsopplevelsen av det som er ekte og tradisjonsrikt ute i Norge, sier generalsekretær i DNT, Kristin Krohn Devold.

Mat: DNT ønsker i årene fremover styrke samarbeidet med aktørene innen grønt reiseliv og lage gode kombinasjonspakker. DNT fremmer og samarbeider allerede med det lokale kulturtilbudet og kulturgardane i Gudbrandsdalen, Norsk Bygdeturisme og Gardsmat, Norges Bondelag og De Historiske Hotellene.


25.01.07