Historisk arkiv

Mat: En uke i smakens tegn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Uke 42 er ”Smakens uke”. Det markerer Landbruks- og matdepartementet sammen med blant andre Opplysningskontorene i landbruket, Norges Kokkemesteres Landsforening, Frankrikes ambassade og Det franske kultursenter.

Mat: Uke 42 er ”Smakens uke”. Det markerer Landbruks- og matdepartementet sammen med blant andre Opplysningskontorene i landbruket, Norges Kokkemesteres Landsforening,  Frankrikes ambassade og Det franske kultursenter.  

Nedenfor kan du lese om noen av arrangementene.

Mandag 15:
Statsekretær Ola Heggem besøker Smakens uke-interesserte barn og unge på Frosta. Dette er det første offisielle arrangementet. 

Tirsdag 16:
På Verdens matvaredag arrangerer Landbruks- og matdepartementet, Opplysningskontoret for brød og korn og Baker- og Konditormesternes Landsforening ”Verdens Brøddag” i Oslo. Der er det salgsutstilling av brødvarer fra over 20 utstillere. Vinnerne av konkurransene ”Årets Grovis” og ”Årets brød” blir presentert og beæret.  Statssekretær Ola Heggem deler ut Årets grovis på Norges største brødtorg -Youngstorget kl 14.30 - 17.00. (fri entre) Alle salgsinntektene går til TV-aksjonen. I tillegg blir tre brødskulpturer gitt til TV-aksjonen for bortauksjonering på dagen.

Smakens uke har egen stand på brødtorget for å presentere salt, søtt, surt og bittert brød. 

Onsdag 17:
Fellesarrangement på Gastronomisk institutt mellom Landbruks- og matdepartementet, Opplysningskontorene i landbruket og Frankrikes ambassade.

Kunstneren Dorothy Selz introduserer sin matkunst, vinneren av tekstkonkurransen ”årets smaksræpp” blir framført. De tre utplukkede finalistene i oppskriftkonkurransen ”beste etterskoletidrett” konkurrerer på stedet. Vinneren blir kåret. Premier til de tre beste i begge konkurransene.

Statssekretær Ola T. Heggem representerer Landbruks- og matdepartementet.

Arrangementet blir sendt direkte som web-TV på www.regjeringen.no.

Torsdag 18:
Presentasjon av årets Smaksmeny på restaurant Falcon Crest (lukket arrangement). Oppskriftene blir presentert – med bilder på www.smakensuke.no.

Lørdag 20:
Avslutning på Bagatelle for inviterte gjester der Smakens uke og mat, kunst og kultur blir hovedtema.

Mat: Uke 42 er ”Smakens uke”. Det markerer Landbruks- og matdepartementet sammen med blant andre Opplysningskontorene i landbruket, Norges Kokkemesteres Landsforening,  Frankrikes ambassade og Det franske kultursenter.