Historisk arkiv

Mat: Fra Slottet til langbord på Karl Johan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: I dag gikk flere statsråder direkte fra Statsråd på Slottet til Universitetsplassen for å spise lunsj. Lunsjen markerte åpningen av årets Matstreif.

Mat: I dag gikk flere statsråder direkte fra Statsråd på Slottet til Universitetsplassen for å spise lunsj. Lunsjen markerte åpningen av årets Matstreif.

Terje Riis Johansen, Åslaug Haga, Knut Storberget, Helga Pedersen, Liv Signe Navarsete, Karita Bekkemellom, Sylvia Brustad og Bjarne Håkon Hansen spiste i dag lunsj ved langbord på Universitetsplassen.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen sto for den formelle åpningen av årets Matstreif, før hele statsrådsfølget fikk en  rundtur blant utstillerne.

Oslos matfestival
Matstreif er Oslos store matfestival, og presenterer mat og drikke fra en rekke utstiller rundt om i landet. I 2006 besøkte et sted mellom 60.000 og 80.000 mennesker arrangementet i paradegaten. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen står for den foremelle åpningen av arrangementet.

Nærkontakt
Matstreif viser norsk landbruks mange kvaliteter og skaper en direkte kontakt mellom forbrukere og produsenter, noe som er viktig for utvikling av matprodukter og næring. Arrangementer som Matstreif er også et synlig resultat av et aktivt landbruk i hele Norge.  

Bondens marked
Matstreif er et utvidet Bondens marked med over 90 utstillere fra hele landet og et utvalg på nærmere 400 matvarer. Mange av produktene på årets Matstreif er økologiske, alt fra ulike sennepstyper, oster, kalvekjøtt, til honningdrops og iskrem.  

I tillegg til Bondens marked kan Matstreif friste med blant annet: Kafé og matlaging under ledelse av entusiastiske kokker, øl fra norske mikrobryggerier, ferske brødvarer, nye norske grønnsaker og en egen Grand kafé Matstreifmeny.

Mat: 8. 9. og 10. juni arrangeres Matstreif på Karl Johan og Universitetsplassen for 3. gang.  Fredag 8. juni vil flere statsråder gå direkte fra Statsråd på Slottet til Universitetsplassen for å spise lunsj. 

Mat: Statråder på Matstreif på Karl Johan. Foto: Astraea Antal, LMD Mat: Riis-Johansen på Matstreif. Foto: Astraea Antal, LMD
Fem statsråder på vei til Matstreif på Karl Johan. Foto: Astraea Antal, LMD