Historisk arkiv

Mat: Geir Kuvås prosjektdirektør for E-sporing

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Geir S. Kuvås er ansatt som prosjektdirektør for Regjeringens E-sporingsprosjekt. Han skal lede arbeidet med å få på plass et system for elektronisk sporing av mat innen 2010.

Mat: Geir S. Kuvås er ansatt som prosjektdirektør for Regjeringens E-sporingsprosjekt. Han skal lede arbeidet med å få på plass et system for elektronisk sporing av mat innen 2010.

Kuvås er siviløkonom og kommer fra stillingen som FoU-sjef i Handelens og Servicenæringens Hovedorganisasjon. Han har bred erfaring innenfor området og har også styreverv i flere selskaper som opererer innen dette feltet. Han får ansvaret for å iverksette de forslagene som ble lagt fram av en styringsgruppe oppnevnt av Landbruks- og matdepartementet, Fiskeri- og kystdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet sist vinter.

- Det er et meget omfattende og ambisiøst prosjekt som vil legge grunnlaget for bedre mattrygghet men også betydelig verdiskaping for aktørene, sier Kuvås.  

Samarbeidsprosjekt
E-sporingsprosjektet er et samarbeidsprosjekt og en dugnad som involverer alle aktører langs matkjeden. Det er nedsatt en styringsgruppe for prosjektet som består av Fiskeri- og kystdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Mattilsynet, Kjøttindustriens Fellesforening/Næringsmiddelbedriftenes Landsforening, Fiskeri- og havbruksnæringens Landsforening, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Norges Fiskarlag, KSL Matmerk, Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon, Norsk Landbrukssamvirke og Norske Sjømatbedrifters Landsforening. Styringsgruppen ledes av Landbruks- og matdepartementet. Hovedmålet med prosjektet er å legge grunnlag for elektronisk sporing av mat langs hele matproduksjonskjeden. Dette skal være på plass innen 2010.

Ifølge anbefalingen fra styringsgruppa, skal arbeidet starte med pilotprosjekter i sektorene rødt kjøtt (storfe og småfe), fisk, korn (kraftfôr og matmel) og frukt og grønt. Arbeidet er allerede godt i gang, selv om det fremdeles er behov for å få enda flere aktører mer aktivt involvert i.

- Bedre og mer ensartede grunndata vil være et viktig element for å lykkes i dette arbeidet, sier Geir Kuvås.

Mat: Geir S. Kuvås er ansatt som prosjektdirektør for Regjeringens E-sporingsprosjekt.

        Geir Kuvås. Foto: LMD

Mat: Geir S. Kuvås. Foto: LMD