Historisk arkiv

Mat: Kårer "beste etter skoletid-rett” på nett-TV

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Se finale og lansering av vinnerne i Smakens uke-konkurransene på nett-TV kl. 13 i dag. Da kåres både ”beste etter skoletid-rett” og årets smaksræpp på direkten.

Mat: Se finale og lansering av vinnerne i Smakens uke-konkurransene på nett-TV kl. 13 i dag. Da kåres både ”beste etter skoletid-rett”  og årets smaksræpp på direkten. Det skjer på Gastronomisk Institutt i Oslo i samarbeid med Frankrikes ambassade og Opplysningskontorene i landbruket. 

Smakens uke
Uke 42 er ”Smakens uke”. Det markerer Landbruks- og matdepartementet sammen med blant andre Opplysningskontorene i landbruket, Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), Frankrikes ambassade og Det franske kultursenter.  

Onsdag 17. 10. kåres vinneren av vår oppskriftkonkurranse utlyst blant alle landets sjetteklasser om å lage "beste etter skoletid-rett”. Dette skjer under et arrangement på Gastronomisk institutt (GI). En jury har plukket ut de tre forslagene blant 33 innsendte bidrag, som er vurdert som best. Representanter for de tre klassene kommer til Gastronomisk institutt for å lage maten og konkurrere om 1., 2. og 3. plassen. Vinneren blir kåret av de inviterte gjestene - blant annet to skoleklasser fra Oslo - samt eget rådgivende ”dommerpanel” bestående av statssekretær Ola T. Heggem, Jon Halvard Rystad fra Valle skole i Aust-Agder, Kristine Hartviksen, NKL og en representant for Opplysningskontorene.

Årets smaksræpp
I tillegg til denne konkurransen blir også vinnerutkastet i konkurransen om "årets smaksræpp" framført av ”De Dresserte Elger”. Vinneren av denne konkurransen er kåret av en jury på forhånd for at elgene skulle få anledning til å spille inn melodien i profesjonelt studio. Ræppen er tilgjengelig på CD. Vinnerteksten er skrevet av klasse 6C på Ime skole i Mandal.

Frankrikes ambassade presenterer kunstneren Dorothy Selz og hennes matkunst.

Mat: Vinneren at oppskriftkonkurransen ”beste etter skoletid-rett” blir kåret i Oslo onsdag 17.10.