Historisk arkiv

Mat: Kulinarisk Norges-tur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Nå kan du reise på norsk matferie fra Oslo i øst til Bergen i vest. Innovasjon Norge har i samarbeid med kjeden De historiske hotell & spisesteder lansert Matvegen, en reiserute som strekker seg fra Oslo i øst til Bergen i vest.

Mat: Nå kan du reise på norsk matferie fra Oslo i øst til Bergen i vest. Innovasjon Norge har i samarbeid med kjeden De historiske hotell & spisesteder lansert Matvegen, en reiserute som strekker seg fra Oslo i øst til Bergen i vest.

Lokal matkultur
Målet er å vise turister at en kjøretur på norske veier innebærer mer enn fastfood og ferdigmat. 13 norske hotell og spisesteder er plukket ut til å gi turistene den beste maten Norge har å tilby. Felles for hvert av stedene langs «Matvegen» er at de har egne, sesongvarierte menyer basert på utvalgte lokale råvarer og lokal matkultur.

Tyskere om Norgesferier
I 2006 var det mer enn 3,9 millioner overnattingsgjester i Norge, av disse var antall internasjonale ferie- og fritidsgjester tre millioner. De fleste kommer fra Sverige, men det er tyskerne som velger å feriere lengst i Norge. Innovasjon Norge har derfor gjennomført spørreundersøkelser i Tyskland om tyskernes ferievaner i Norge. - Gjesteundersøkelsene fra 2002 til 2006 viser at tyskere på ferie i Norge synes natur og landskap, og stillhet og ro er svært viktig, sier Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge.

Tettere samarbeid
- Tyske turister reiser til Norge først og fremst for å oppleve ren natur og variert landskap. Mange ser også på den norske maten som et rent, trygt og naturlig produkt, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. Statsråden understreker at et tettere samarbeid mellom mat og reiselivsaktørene er nødvendig for å ta ut en større andel av det tyske reiselivsmarkedet.

Mat og reiseliv
Landbruks- og matdepartementet har i flere år hatt er nært samarbeid med Innovasjon Norge om den norske deltakelsen på mat- og forbrukermessen Grune Woche i Berlin. Målet for Norges deltakelse i 2007 var nettopp å øke turiststrømmen til Norge gjennom opplevelsen av norsk natur, kulturlandskap, mat- og reiselivsprodukter. Blant årets 25 norske utstillere innen mat og reiseliv var kjeden De historiske hotell & spisesteder.

Mat: Nå kan du reise på norsk matferie fra Oslo i øst til Bergen i vest. Innovasjon Norge har i samarbeid med kjeden De historiske hotell & spisesteder lansert reiseruten Matvegen.