Historisk arkiv

Mat: Lærebok i forbrukerforskning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Matforsk er sponsor for en ny, europeisk lærebok i forbrukerforskning; Understanding consumers of food products. Matforsk har bidratt med to av artiklene.

Mat: Lærebok i forbrukerforskning

Mat: Matforsk er sponsor for en ny, europeisk lærebok i forbrukerforskning; Understanding consumers of food products. Matforsk har bidratt med to av artiklene, som omhandler tverrkulturelle dimensjoner og kjønnsforskjeller i matvalg.

Fra individ til samfunn
”Understanding consumers of food products” er ment som et fullstendig Mastergradspensum på universitetsnivå. Boken er en helhetlig innfallsport til studier innenfor matrelatert forbrukerforskning, og er inndelt i fire hoveddeler: Mennesket i samspill med mat (hvilke egenskaper ved maten liker/misliker vi), menneskets forhold til mat (valgsituasjoner), mat og forhold mennesker imellom (kulturelle og individuelle forskjeller) og mat på samfunnsnivå (holdninger og politikk).

Forbrukerforskning innenfor mat er en stor faggruppe på Matforsk. Det er det største miljøet i Norge, og blant de største i Europa. Sammen med andre forskningsmiljøer i Europa arbeider Matforsk nå med å skrive en søknad for et forskningsprosjekt i EUs 7. rammeprogram. Målet er å fortsette arbeidet med å samle europeisk forbrukerforskning, og identifisere felles problemområder.

Mat: Matforsk er sponsor for en ny, europeisk lærebok i forbrukerforskning.


05.02.07