Historisk arkiv

Mat: Norske råvarer inn på restaurantkjøkkenet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Interessen for norske matspesialiteter når nye høyder. Nå satser flere restauranter på det særegent norske. Undersøkelser KSL Matmerk har gjort viser at de fleste av oss er nysgjerrige på norsk lokalmat.

Mat: Interessen for norske matspesialiteter når nye høyder. Nå satser flere restauranter på det særegent norske. Undersøkelser KSL Matmerk har gjort viser at de fleste av oss er nysgjerrige på norsk lokalmat, og vi smaker gjerne på lokale spesialiteter når vi er på tur og ferie.

Særnorsk produkter
Grand Hotell i Oslo serverte en seks-retters meny utelukkende basert på norske matspesialiteter under helgens Matstreif. På menyen var retter av sild og reinsdyrfilet, med tilbehør som Fjellmandel fra Oppdal, Kreklingsirup, ertepuré av Ringerikserter og terte med plommer fra Hardanger. - Mange turister vil gjerne prøve norsk mat. De er spesielt interesserte i særnorske produkter, og vi har ikke fått noen negative reaksjoner på den norske maten, sier soussjef Tom Vidar Guneriussen ved Grand Hotell.

Sesongens råvarer
Åtte av hotellkjeden Ricas norske hoteller har vært piloter med norske matspesialiteter i et prosjekt i samarbeid med KSL Matmerk, for å fremme det særegne norske overfor både nordmenn og utlendinger. Maten gjenspeiler også sesongene.

- Restauranter kan tilby spesielle matopplevelser, og det er et helt klart mål å få satt lokale matspesialiteter på menyen i restauranter over hele landet, sier Frode Kristensen i KSL Matmerk.

Mat: Nå satser flere restauranter på det særegent norske. Undersøkelser KSL Matmerk har gjort viser at de fleste av oss er nysgjerrige på norsk lokalmat.