Historisk arkiv

Mat: Ønsket kokkelandslaget lykke til

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Om halvannen uke kjemper Kokkelandslaget om gull og heder i American Culinary Classics. Statssekretær Ola T. Heggem besøkte Kokkelandslaget på siste treningsleir og prøvesmakte menyen.

Mat: Om halvannen uke kjemper Kokkelandslaget om gull og heder i American Culinary Classics. Statssekretær Ola T. Heggem besøkte Kokkelandslaget på siste treningsleir og prøvesmakte menyen.

Under lagkaptein Gunnar Hvarnes sin ledelse skal laget på elleve topptrente gastronomer forsøke å gjøre en like god innsats som i Culinary World Cup i Luxemburg i november i fjor. Laget gikk til topps i hele konkurransen med beste poengsum av samtlige 25 deltakerland.

LMD satser på kokkene
Satsing på Kokkelandslaget inngår som en vesentlig del av matstrategien til Landbruks- og matdepartementet.

- Det er flott å ha et landslag som på en så fremragende måte kan vise fram både norsk håndverk, norsk matkultur og ikke minst norske råvarer på en så fremragende måte, sa statssekretær Ola T. Heggem under sitt besøk hos Kokkelandslaget.  

American Culinary Classics
Konkurransen foregår i Chicago. 12 land er representert med sine ypperste kokker.

For det norske landslaget er dette siste store konkurranse før høydepunktet i fireårsperioden: Culinary Olympics i Tyskland 2008.

Varm og kald mat
19. mai er det konkurranse i treretters middag. Det skal være varm mat som skal spises.

Deltakerne skal servere treretters middag for 86 personer. Dommerne får på den måten også avgjort om deltakerne greier å holde jevn standard over en lengre periode – i tillegg til å vurdere smak, konsistens, spennvidde i bruk av råvarer og estetikk. To dager seinere er det bufet. Da skal ikke maten serveres, den skal bare beskues og bedømmes. Regelverket for vurdering er fastsatt av World Association of Chefs Societies (WACS).

Statssekretær Ola Heggem på besøk hos Kokkelandslaget
SISTE FINPUSS: Statssekretær Ola T. Heggem fikk overvære siste finpuss i forberedelsene for Kokkelandslaget deltar i American Culinary Classics. Foto: LMD