Historisk arkiv

Mat: Smakens uke i oktober

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat. Landbruks- og matdepartementet arrangerer Smakens uke fra 15. - 21. oktober. Målet er å øke matgleden, og i år retter vi oppmerksomheten spesielt mot barn og serveringssteder med en rekke aktiviteter og tilbud.

Mat: Landbruks- og matdepartementet arrangerer Smakens uke fra 15. - 21. oktober. Målet er å øke matgleden, og i år retter vi oppmerksomheten spesielt mot barn og serveringssteder med en rekke aktiviteter og tilbud:

Smakens uke logo

Undervisningsopplegg
LMD tilbyr et eget undervisningsopplegg for 6. klassetrinn som kan benyttes under Smakens uke. Vi ønsker også å kåre den mest smakfulle etter skoletid-retten, og elevene får konkurrere om å lage teksten til en egen ”smaksræpp”. 

Smakens uke-menyer
Serveringsstedene oppfordres til å lage egne Smakens uke-menyer med vekt på de fem grunnsmakene. De som ønsker det, kan be LMD om å få tilsendt en folder om Smakens uke som de kan plassere på bordene for informasjon til gjester.  

Mangfold og kvalitet
- Vi håper Smakens uke kan bli en årlig begivenhet med arrangementer mange steder i landet.  Målet er å fram matgleden, den gode smaken, tradisjon og kvalitet, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.  - Heldigvis er det slik at vi i Norge de siste 10 årene har fått et vesentlig større mangfold av matprodukter å velge blant. Dette skyldes selvfølgelig økende oppmerksomhet rundt mat og matspesialiteter, men også at det har vært gitt både faglig og økonomisk stimulans fra landbruksmyndighetene til utvikling av matspesialiteter, sier landbruks- og matministeren.

Mat: Landbruks- og matdepartementet arrangerer Smakens uke for øke matgleden hele året, fra 15.-21. oktober