Historisk arkiv

Matportalen mot 100 000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Matportalen har i 2006 fortsatt den positive utviklingen fra 2005. Besøkstallene har økt betydelig, ikke minst på grunn av Matvaretabellen.

100 000 i måneden
Ved oppstarten i 2001 ble målsetningen for besøkstall på Matportalen satt til 50 000 eller mer per måned. Gjennomsnittlig besøkte 91 946 brukere Matportalen hver måned i 2006. Det er en økning på 15 prosent fra 2005. Den nye besøksrekorden for Matportalen kom i november, da hele 144 771 brukere var innom nettstedet. Mange av dem for å prøve den nye tjenesten, Matvaretabellen. Matportalen hadde også svært høye besøkstall i mars, 135 834. Dette hadde sammenheng med E.coli-saken, og kanskje spesielt Matportalens quiz om kjøkkenhygiene. Gledelig er det at besøkstallet ser ut til å stabilisere seg på over 100 000 i måneden.

Forbrukerinformasjon
Matportalen ble initiert og startet av Landbruks- og matdepartementet (LMD) som prosjekt i 2001 under paraplyen Forbrukerretting av matpolitikken, og er fortsatt et sentralt element under denne paraplyen. Med opprettingen av Mattilsynet, ble redaksjonen for matportalen lagt inn under Mattilsynet, og Matdepartementenes (LMD, FKD og HOD) infosjefforum er Matportalens redaksjonsråd.

Matvaretabellen
Et samarbeidsprosjekt mellom Mattilsynet, Sosial- og Helsedirektoratet og Universitetet i Oslo, har resultert i at den offisielle norske Matvaretabellen nå er tilgjengelig på Matportalen. Den nye tjenesten har økt besøkene merkbart.

Matportalen har en fortløpende synlighetsanalyse gående. Denne viser at Matportalen har en høy synlighet på eksterne søkemotorer på sentrale søkeord som genmodifiserte matvarer og biologiske gifter.

Utvikling i 2007
Matportalen har en sentral informasjonsrolle i forhold til "Handlingsplan for bedre kosthold i befolkningen 2007-2011" og ”Handlingsplan for forbrukerretting av matpolitikken 2004-2005” som er videreført.

En videreutvikling av Matvaretabell-prosjektet skal gi skoleelever og andre interesserte tilgang til etkostberegningprogram via Matportalen. Arbeidet med denne er i gang, og en "light"-versjon vil bli lansert før skolestart.

Temasider om mat og helse skal videreutvikles i samarbeid med Sosial- og helsedirektoratet, samt Folkehelseinstituttet. Matportalen vil også videreutvikle tilbudet til vordende mødre, det er en brukergruppe som viser stor interesse for Matportalen. Fisk og fiskeprodukter er også et prioritert område.