Historisk arkiv

Nytt importregelverk for treemballasje

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Plantehelse: Forslag om regelverk for import av treemballasje blir snart sendt på høring. Kravene er i tråd med den internasjonale plantehelsestandarden ISPM nr.15.

Nytt importregelverk for treemballasje

Plantehelse: Forslag om regelverk for import av treemballasje blir snart sendt på høring. Kravene er i tråd med den internasjonale plantehelsestandarden ISPM nr.15 som er utviklet innenfor rammene av den internasjonale plantevernkonvensjonen IPPC.

Skogskadegjørere
Trepaller og annet pakkemateriale av tre kan bringe med seg alvorlige skogskadegjørere som kan forårsake betydelige økonomiske tap i skogbruk og planteproduksjon, samt utgjøre en trussel for det biologiske mangfoldet. Dette er bakgrunnen for at mange land har innført plantesanitære innførselskrav.

Foruten hensikten med å forhindre innførsel av skogskadegjørere, vil forslaget innebære at norske innførselskrav harmoniseres med regelverket hos mange av våre viktige handelspartnere. Gjennom å etablere slike innførselskrav legges det til rette for at treemballasjen kan gjenbrukes uten ny behandling ved eksport av varer til andre land med tilsvarende krav.

Mattilsynet vil på vegne av Landbruks- og matdepartementet snart sende på høring forslag til endring av plantehelseforskriften.

Plantehelse: Forslag om regelverk for import av treemballasje blir snart sendt på høring.