Historisk arkiv

Økologisk: Bedre velferd for kalver

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Bioforsk deltar i et større internasjonalt prosjekt hvor tema er redusert medikamentbruk i økologisk melkeproduksjon.

Økologisk: Bioforsk deltar i et større internasjonalt prosjekt hvor tema er redusert medikamentbruk i økologisk melkeproduksjon. Sammen med Veterinærinstituttet skal Bioforsk se på dyrevelferden for spekalver.

Ikke optimale betingelser
Bakgrunnen for delprosjektet som Bioforsk har fått ansvar for er at spekalver (0-6 måneder) i tradisjonell melkeproduksjon ofte blir tilbudt dårligere forhold med mindre plass og mindre tilpasset klima enn voksne dyr. Ofte er heller ikke mjølkefôringsregimet optimalt. Dette til tross for at det er i denne perioden at grunnlaget legges for senere å få en god melkeku eller et godt kjøttdyr. Ett av målene med prosjektet er å utvikle og teste ut velferdsbaserte driftsplaner i tilknytning til kalveoppdrettet i økologisk melkeproduksjon.

Delprosjektet vil gå over tre år. Midlene er bevilget gjennom ERA-NET- ordningen "Core Organic" og er et spleiselag mellom forskningsrådene i de ulike landene som deltar i forskningsprosjektet.

Om Bioforsk
Bioforsk er et desentralisert forskningsinstitutt med lokalisering i alle landsdeler. Instituttet er organisert under Landbruks- og matdepartementet som et forvaltningsinstitutt med særskilte fullmakter.

Økologisk: Bioforsk deltar i et større internasjonalt prosjekt hvor tema er redusert medikamentbruk i økologisk melkeproduksjon.