Historisk arkiv

Økologisk: Kommunalt krafttak - medier inviteres til lansering!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Torsdag 6. september kl 11:00 lanserer Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga det største enkeltprosjektet til fremme av økologisk matproduksjon noen sinne

Økologisk: Torsdag 6. september kl 11:00 lanserer Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga det største enkeltprosjektet til fremme av økologisk matproduksjon noen sinne.

     Økoløft i kommuner logo

Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet sitt fellesprosjekt ”Økoløft i kommuner” er et tiltak for å nå Regjeringens målsetting om at 15 % av matproduksjonen og matforbruket skal være økologisk i 2015. Gjennom å invitere alle landets kommuner til å søke om bli foregangskommuner på området, vil denne satsingen bli et økonomisk krafttak fra Regjeringen for å øke det offentlige forbruket av økologisk mat.

50 kommuner har i dag et økologisk areal på 10 prosent og stadig flere har også nådd 15 prosent økologisk landbruksareal. På pressekonferansen legges det frem oversikt over fylker og kommuner som skiller seg ut på økologisk produksjon.         

  • Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og kommunal- og regionalminister Åslaug Haga orienterer om prosjektet ”Økoløft i kommuner” og om Regjeringens arbeid med å nå sine målsettinger for økologisk produksjon og forbruk
  • Prosjektleder Olav Stav forteller om Stavanger kommunes erfaringer med satsing på økologisk mat
  • Idun Bjerkvik Leinaas fra Oikos orienterer kort om økologisk status for økologisk produksjon i kommunene

Singer/songwriteren Ingrid Olava er en av de norske artistene du vil komme til å høre mer om i årene som kommer. Ingrid Olava har tidligere i år opptrådt på Hove og Øya- festivalen. Hun har også vært fast oppvarmer for Sivert Høyem. Hun spiller nå inn sin første plate. Ingrid Olava står for underholdningen

Lanseringen skjer i landlige omgivelser på Bogstad gård. Gårdsbruket drives av Oslo kommune og har lagt om til økologisk drift. Inge Grepstad Kristoffersen fra Oslo kommune orienterer.

Kokkelandslaget serverer økologisk mat og drikke, blant annet fra økologiske råvarer produsert på Bogstad gård.

Velkommen!

Sted: Bogstad gård – Sal Peder Anker
Tid: Torsdag 6. september – klokken 11:00
Varighet: ca. 45 minutter
Kontakt:
Informasjonssjef i LMD, Ottar A. Løvik – Tlf: 481 40 477
Seniorrådgiver i LMD, Kristin Orlund – Tlf: 22 24 93 42/ 934 54 074
Førstekonsulent i KRD, Ellen Kongshaug – Tlf 22 24 72 05
KRDs pressetelefon – Tlf 22 24 25 00

Økologisk: Torsdag 6. september kl 11:00 lanserer Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen og Kommunal- og regionalminister Åslaug Haga det største enkeltprosjektet til fremme av økologisk matproduksjon noen sinne.