Historisk arkiv

Økologisk løft i kommuner - status

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Landbruks- og matdepartementet og Kommunal- og regionaldepartementet og har etablert samarbeidsprosjektet "Økoløft i kommuner". Den økonomiske rammen er på 20 mill. kroner for 2008 og 2009. Statens landbruksforvaltning er nå i gang med å vurdere prosjektskisser fra kommuner som vil være piloter.

Økologisk: Landbruks- og matdepartementet  og  Kommunal- og regionaldepartementet og har etablert samarbeidsprosjektet "Økoløft i kommuner". Den økonomiske rammen er på 20 mill. kroner for 2008 og 2009. Statens landbruksforvaltning (SLF) er nå i gang med å vurdere prosjektskisser fra kommuner som vil være piloter.

Alle kommuner ble invitert til å søke om å bli foregangskommuner for utvikling av produksjon og forbruk av økologiske matvarer. Ved fristens utløp hadde over 100 kommuner i første omgang sendt inn en prosjektskisse til SLF. 

Svar før jul
De skissene som har kommet inn har i noen tilfelle ikke vært fullstendige eller utfyllende i forhold til kravene i utlysingsteksten. SLF har derfor gått en runde med tilbakemeldinger og innhenting av tilleggsopplysninger, sier Carl Erik Semb i SLF. - Denne runden med innhenting av tilleggsopplysninger er avsluttet og SLF begynner nå på vurdering av skissene. Samtidig er skissene sendt ut til de respektive fylkesmenn for uttalelse. Runden ut til fylkesmennene skal bidra til et bedre grunnlag for SLFs vurderinger, men er også viktig for å sikre samordningen regionalt. SLF har som mål å komme med en tilbakemelding til de enkelte søkerkommunene innen jul, sier Semb. 

Økologisk: Statens landbruksforvaltning er nå i gang med å vurdere prosjektskisser fra kommuner som vil være piloter i satsingen "Økoløft i kommuner".