Historisk arkiv

Overvåking av skredfarlige områder

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Regjeringen vil medvirke til å sikre en døgnkontinuerlig overvåking av skredfarlige områder i Storfjorden og andre steder der det er behov for det.

Over en 4- årsperiode har Landbruks- og matdepartementet (LMD) gitt tilskudd på 64 mill kr til investeringer i sikringstiltak, undersøkelser og målinger ved to skredfarlige områder i Storfjorden i Møre og Romsdal; Åkneset og Tafjord.

Dette følges nå opp videre ved at Regjeringen vil medvirke til å sikre en døgnkontinuerlig overvåking av skredfarlige områder i Storfjorden og andre steder der det er behov for det.

- Det er avgjørende for befolkningens sikkerhet at det etableres overvåkingssystemer som gjør det mulig å varsle og evakuere hvis vi får indikasjoner på at fjellskred er under utvikling, sier Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

- Staten har finansiert et av verdens mest avanserte overvåkingssystemer for fjellskred.  Det er derfor naturlig og riktig at staten nå følger opp og medvirker til god døgnkontinuerlig overvåking, sier Riis-Johansen.

Regjeringen har også satt i gang et internt arbeid for å utrede en etablering av en sentral statlig skredetat, og økt kartlegging av hvor det kan være fareområder for fjellskred.