Historisk arkiv

Planter for norsk klima

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Planter: Mange parker og grøntanlegg i Norge domineres av noen ganske få arter av importerte planter. Et systematisk arbeid for å finne frem til nye planter som egner seg for bruk i Norge er nå satt i gang.

Planter: Mange parker og grøntanlegg i Norge domineres av noen ganske få arter av importerte planter. Et systematisk arbeid for å finne frem til nye planter som egner seg for bruk i Norge er nå satt i gang gjennom prosjektet ”Planter for norsk klima”.

Kvalitet og variasjon
Det er av mange grunner ønskelig å øke mangfoldet og bruken av planter som er bedre tilpasset norske forhold. Ett av målene for prosjektet ”Planter for norsk klima” er å utnytte et bredere genetisk mangfold av busker og trær. Det gir bedre kvalitet på grøntanleggene, både med hensyn til overvintring, plantesunnhet, variasjon og opplevelse. Resultatene fra prosjektet vil og gi økte produksjonsmuligheter for norsk planteskolenæring.

”Planter for norsk klima” er et samarbeid mellom Norsk gartnerforbund, Statens vegvesen og Statsbygg. Prosjektet støttes finansielt av Norges forskningsråd og Norsk genressursenter.

Skog og landskap
Skog og landskap er et nasjonalt institutt for kunnskap om arealressurser – organisert under Landbruks- og matdepartementet. Skog og landskap ble etablert i 2006 etter sammenslåing av Skogforsk og Norsk institutt for jord- og skogkartlegging. Samtidig ble Norsk genressurssenter opprettet som en avdeling ved instituttet.

Planter: Et systematisk arbeid for å finne frem til nye planter som egner seg for bruk i Norge er nå satt i gang gjennom prosjektet ”Planter for norsk klima”.