Historisk arkiv

Presseinvitasjon: Inn på tunet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen åpner pilotprosjektet Indico Inn på tunet på Bogstad gård i morgen 31. januar.

Presseinvitasjon: Inn på tunet

Presseinvitasjon: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen åpner pilotprosjektet Indico Inn på tunet på Bogstad gård

Sted: Bogstad gård

Tid: Onsdag 31. januar kl. 10.00

Indico Inn på tunet gir arbeidstrening til folk med psykiske lidelser. Det er et samarbeidsprosjekt mellom NAV, Oslo kommune, Kirkens bymisjon og Fylkesmannes landbruksavdeling.

Gården som ressurs
Inn på tunet og Grønn omsorg-tilbud har eksistert i mange år. Ideen er å bruke gården/landbruket som ressurs for opplærings-, helse- og sosialsektor. Et gårdsbruk gir et mangfold av muligheter, aktiviteter og meningsfylte arbeidsoppgaver for folk i alle aldere, uansett behov. Det kan gjelde folk med psykiske lidelser, demente, barn med adferdsvansker, som en ressurs for skolen osv.

Behovet er stort. Så mange som 21 prosent i yrkesaktiv alder står utenfor det ordinære arbeidslivet. 1500 gårdsbruk produserer velferdstjenester. Mange av disse har avtaler med kommuner om å levere konkrete helsetjenester.

Presseinvitasjon: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen åpner pilotprosjektet Indico Inn på tunet, Bogstad gård.


30.01.07