Historisk arkiv

Skog: Hogstmoden skog i Sør-Trøndelag

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: 40 prosent av skogarealet i Sør-Trøndelag er bevokst med hogstmoden skog, viser en ny rapport fra Norsk institutt for skog og landskap.

Skog: Hogstmoden skog i Sør-Trøndelag

Skog: 40 prosent av skogarealet i Sør-Trøndelag er bevokst med hogstmoden skog, viser en ny rapport fra Norsk institutt for skog og landskap. På ti år har arealet med hogstmoden skog økt med en halv million dekar.

Skogens utvikling
Grunnen er først og fremst at skogen hvert år vokser mer enn det hogges. Dette fører til en økning av skogens volum. De siste fem årene er bare ca. halvparten av skogens årlige tilvekst avvirket. Siden 1922 har Landsskogtakseringen registrert hvordan skogens utvikling har vært i Sør-Trøndelag. Mengden av treslagene gran, furu og lauvtrær er nær fordoblet i denne perioden. Den nye oversikten over skogtilstanden i Sør-Trøndelag er et resultat av fem års registreringsarbeid.

Vil ha økt avvirkning
- Det er nå dobbelt så mye tømmer i i de norske skogene som for hundre år siden - allikevel hogges mindre enn halvparten av tilveksten, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen. - Økt avvirkning av skog bidrar til økt verdiskaping, mer aktivitet og bedre lønnsomhet på eiendommene i distriktene. Avvirkningen skaper mange distriktsarbeidsplasser, understreker Riis-Johansen.

Skog: 40 % av skogarealet i Sør-Trøndelag er bevokst med hogstmoden skog, viser en ny rapport fra Norsk institutt for skog og landskap.


26.01.07