Historisk arkiv

Skog og klima tema for ny DVD

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog og klima: Landbruks- og matdepartementet har tildelt 75 000 kroner til Adalia Film AS til produksjon av en DVD om klima og skog. Filmen er rettet mot ungdomsskoleelever.

Skog og klima: Landbruks- og matdepartementet har tildelt 75 000 kroner til Adalia Film AS til produksjon av en DVD om klima og skog. Filmen som er rettet mot ungdomsskoleelever skal belyse tiltak som påvirker klima i skog og CO2 samt miljøkonsekvenser av å ikke ta vare på skogen.

Øke engasjementet
Adalia Film og Adalia Media skal produsere en DVD for ungdomsskolen der det fokuseres på tiltak som påvirker klimaet i positiv retning. Filmene som også produseres for TV vil vise til gode eksempler og myndighetenes klimatiltak. Filmene vil også være tilgjengelige via en filmportal. DVDen skal ferdigstilles høsten 2007 og filmportalen er påregnet ferdig i slutten av mars 2008. Målet er i følge Adalia Film AS å påvirke den unge generasjonens engasjement i klima og miljø.

Adalia Film AS og Adalia Media AS har 20 års erfaring med audiovisuell kunnskapsformidling for yngre målgrupper og har levert over 350 produksjoner er levert til kringkasting for TV. De skal i produksjonen av filmen om skog og miljø blant annet samarbeide med Norsk institutt for skog og landskap.

Skogens rolle
Landbruks- og matdepartementet mener det er viktig å formidle kunnskap til dagens unge om skogens betydning for CO2-regnskapet.

Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen framhevet skogens rolle i klimasammenheng på Nordisk Ministerråds møte i juni 2007. - Vi må ha ambisiøse mål om utslippsreduksjoner og omlegging av energibruken. Økt produksjon av bioenergi og biodrivstoff er viktige elementer i dette, sier Riis-Johansen.

Skog og klima: Landbruks- og matdepartementet har tildelt 75 000 kroner til Adalia Film AS til produksjon av en DVD om klima og skog.