Historisk arkiv

Skog: Økt produksjon er vesentlig

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen understreket betydningen av å øke produksjonen av trevirke da han holdt sitt hovedinnlegg på Ministerkonferansen for bevaring av skogene i Europa (MCPFE).

Skog: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen understreket betydningen av å øke produksjonen av trevirke da han holdt sitt hovedinnlegg på Ministerkonferansen for bevaring av skogene i Europa (MCPFE).

- Som landbruks- og skogminister har jeg - i nært samarbeid med mine regjeringskolleger - satt inn betydelig både entusiasme og tid for å utvikle en skogpolitikk som er tilpasset Norges klimapolitikk, sa Riis-Johansen.

Ministererklæring
MCPFE avslutter den formelle delen av konferansen i dag med å vedta en egen ministererklæring. Den vil både legge sterke føringer på det videre arbeidet knyttet til selve konferansen. I dette arbeidet kommer Norge til å stå sentralt, siden vi overtar ansvaret som formannsland. Dessuten vil denne erklæringen legge klare forpliktelser på de enkelte landenes videre utforming av sin nasjonale skogpolitikk. MCPFE blir bare en suksess når hvert land følger opp vedtakene - slik de har gjort i veldig stor grad hittil.

Resolusjoner
MCPFE vedtar også to resolusjoner om skogens betydning som henholdsvis leverandør av trevirke og energi og som nødvendig for å sikre tilstrekkelig tilgang på godt drikkevann. Sør-Europa har vært rammet av store skogbranner både denne sommeren og tidligere år. MCPFE utrykker i en egen uttalelse sympati med landene som er rammet. Spesielt blir de store tragediene i Hellas nå i sommer trukket fram. Og neste år blir alle land i Europa oppfordret til å arrangere en egen europeisk skoguke i perioden 20.-24. oktober 2008.

Norge neste
MCPFE avslutter den formelle delen av Warsawa-sesjonen i ettermiddag og overlater til Norge å få hovedansvaret for å bringe prosessen videre. Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen sa i sitt sluttinnlegg at han følte ny inspirasjon for å gjøre det som er nødvendig.

- Prosessen er preget av godt samarbeid med andre regionale og globale prosesser knyttet til bærekraftig skogpolitikk. Dette er nødvendig å føre videre, sa Riis-Johansen som understreket betydningen av at alle deltar aktivt i det videre arbeidet.

Skog: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen understreker betydningen av å øke produksjonen av trevirke.