Historisk arkiv

Skog: Statskog omorganiseres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skog: Fra 2007 er ikke Statskog SF lenger distriktsorganisert. Selskapet er i stedet inndelt i fire virksomhetsområder.

Skog: Statskog omorganiseres

Skog: Fra januar 2007 er ikke Statskog SF lenger distriktsorganisert. Selskapet er i stedet inndelt i fire virksomhetsområder. – En nødvendig endring for å utvikle ytterligere spisskompetanse som profesjonell grunneier, sier adm.dir. Øistein Aagesen.

Hovedårsaken til at landets største grunneier omorganiserer sin virksomhet er bortfallet av Finnmark. 1. juli 2006 ble alle eiendommer og ansatte i Finnmark overført fra Statskog til nyopprettede Finnmarkseiendommen og til Statens Naturoppsyn. Det medførte samtidig et betydelig bortfall av inntekter for Statskog.

2006 brukte Statskog til et omfattende omstillingsarbeid, hvor alle ansatte var involvert i arbeidet. – Statskog er en robust organisasjon og en profesjonell grunneier med spisskompetanse innen drift og utvikling av utmarkseiendommer. Vi ønsket en organisasjon hvor dette ytterligere kan utvikles, sier Øistein Aagesen.

Skog: Statskogs mål er å forvalte, drive og utvikle statlige skog- og fjelleiendommer med tilhørende ressurser, det som står i forbindelse med dette og annen naturlig tilgrensende virksomhet. Statskog SF hører under Landbruks- og matdepartementet.