Historisk arkiv

Skogbruk: Buskerud vil ha økt aktivitet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Skogbruk: Fylkesmannen i Buskerud etablerer et prosjekt for økt avvirkning og aktivitet i skogbruket i fylket. Nå skal muligheter og skranker for økt aktivitet kartlegges.

Skogbruk: Fylkesmannen i Buskerud etablerer et prosjekt for økt avvirkning og aktivitet i skogbruket i fylket. Nå skal muligheter og skranker for økt aktivitet kartlegges.

De offentlige virkemidlene til skogbruk er historisk gode, tømmerprisene er høye og samfunnets aksept av skogbruk som klimatiltak er stigende. Likevel er det rom for økt aktivitet i Buskerudskogene. Dette er bakteppet for at fylket nå starter et prosjekt som skal gi varig økt avvirkning og aktivitet i skognæringen.

Fylkesmannen i Buskerud har nylig gjennomført et vellykket oppstartsmøte i prosjektet ”Regionale strategier for økt avvirkning og aktivitet i skogbruket i Buskerud”.

Prosjektet kommer som oppfølging av ”Nasjonal strategi for økt aktivitet i skogbruket” i 2006 og embetsoppdraget fra Landbruks- og matdepartementet for 2007. Hovedmålet i prosjektet er å bidra til økt aktivitet i skogbruket i Buskerud. Det skal gjennomføres en prosess hvor aktørene i skognæringen blir enige om en strategi og konkrete aktivitetsmål for verdiskapning, sluttavvirkning, foryngelse og skogskjøtsel. Forut for mål skal ressursgrunnlag, etterspørsel, muligheter og skranker for økt aktivitet kartlegges.

Fylkesmannen har prosjektansvar og er sekretær i styringsgruppen. Videre er det under etablering fire regiongrupper med egne regionsekretærer som vil ha ansvar for å gjennomføre prosjektplanene i sine respektive regioner. De aktuelle regionene er Numedal og Kongsberg, Drammensvassdraget, Hallingdal, samt Ringerike og Hole. Totale prosjektkostnader er budsjettert til i underkant av 2 mill kroner og med foreløpig tidsramme til vårparten 2009.

Oppstartsmøtet fant sted på Klækken Hotell på Ringerike onsdag 28. november, med totalt 55 deltakere. Blant deltakerne var representanter fra kommunene, Viken Skog BA, herunder tillitsvalgte fra lokalt og regionalt nivå, NORSKOG, SB Skog, Buskerud Skogselskap, Jenter i Skogbruket Norge, LO i Buskerud, Buskerud fylkeskommune, Innovasjon Norge og Fylkesmannen i Buskerud.

Skogbruk: Fylkesmannen i Buskerud etablerer et prosjekt for økt avvirkning og aktivitet i skogbruket i fylket.