Historisk arkiv

Statskog: Skogbruket i Nordland omstiller

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Statskog: Skogbruket i Nordland satser nå på tynning i tilegg til ordinær skogsdrift. Det er i statens skoger i Nordland en økende andel med tynningsaktuell skog.

Statskog: Skogbruket i Nordland omstiller

Statskog: Skogbruket i Nordland satser nå på tynning i tilegg til ordinær skogsdrift. Det er i statens skoger i Nordland en økende andel med tynningsaktuell skog, som et resultat av tidligere satsing på skogkultur.

Gode virkepriser
Tynning øker kvalitetsproduksjonen på framtidsskogen, og gir muligheten for å utnytte volum som ellers ikke vil vært tilgjengelig for industrien. Resultatene av tynningen så langt ser lovende ut. - Vi har nå bedre virkespriser enn på lenge, og vi tror også etterspørselen etter bioenergi vil gi marked for denne type skogsvirke og maskin, sier Halle Heggeli, skogkonsulent i Statskog Nordland.

Statskog har grunnbokshjemmelen til 65 000 km2 - 1/5 av fastlands-Norge. Mer enn 80 prosent av arealet ligger over skoggrensen. Ca. 5 prosent av Statskogs grunn er produktiv skog, og avvirkningen utgjør ca. 2 prosent av Norges samlede hogstkvantum. Statskog eies av staten og styres av Landbruks- og matministeren gjennom foretaksmøtet.

Statskog: Skogbruket i Nordland omstiller og satser nå på tynning i tilegg til ordinær skogsdrift.