Historisk arkiv

Svalbard Globale frøhvelv: Informerer på sju språk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Frøhvelvets nettsider er nå tilgjengelig på sju språk: Arabisk, engelsk, fransk, kinesisk, russisk og spansk - i tillegg til norsk.

 

Svalbard Globale frøhvelv

Svalbard Globale frøhvelv: Informerer på sju språk


Svalbard Globale frøhvelv
: Frøhvelvets nettsider er nå tilgjengelig på sju språk: Arabisk, engelsk, fransk, kinesisk, russisk og spansk - i tillegg til norsk.

Svalbard globale frøhvelv tar nå den kommunikasjonsmessige konsekvensen av at anlegget har en verdensomspennende misjon. Både den generelle omtalen av hvelvet, FAQ (ofte stilte spørsmål/svar) og kontaktinformasjonen er nå tilgjengelig på sju språk. I tillegg blir all tekst på nettsiden oversatt til engelsk.
- Vi håper dette tiltaket vil øke servicegraden og tilgjengeligheten for våre målgrupper, sier kommunikasjonssjef Ole G. Hertzenberg i Svalbard globale frøhvelv.

    Svalbard Globale frøhvelv: Inngangspartiet til hvelvet pr 22.08.2007. Foto: Ole G. Hertzenberg

Svalbard Globale frøhvelv: Inngangspartiet til hvelvet pr 22.08.2007. Foto: Ole G. Hertzenberg

4,5 millioner frø
Svalbard globale frøhvelv (SGF) bygges som en fjellhall inne i permafrosten rett utenfor Longyearbyen på Svalbard. SGF skal sikre det genetiske mangfoldet av verdens matplanter. Hvelvet vil romme duplikater av frøsamlinger fra genbanker over hele verden og får en lagringskapasitet på mer enn en fire millioner frøprøver. Om frø går tapt et eller annet sted i verden, som følge av naturkatastrofer, krig eller ressursmangel, vil frøsamlingene kunne reetableres med frø fra Svalbard.

Svalbard globale frøhvelv vil bli åpnet 26. februar 2008.

For nærmere informasjon:
Kommunikasjonssjef Ole G. Hertzenberg
Tlf. + 47 90 10 04 42
E-post: ole.g.hertzenberg@faktotum.no 
www.frohvelv.no