Historisk arkiv

Tre: Urbant trebyseminar

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Tre: Hvordan kan moderne bruk av tre bidra til utbygginger i kommunen med gode kvaliteter for innbyggere og med tanke på overordnet stedsutvikling?

Tre: Hvordan kan moderne bruk av tre bidra til utbygginger i kommunen med gode kvaliteter for innbyggere og med tanke på overordnet stedsutvikling? TreFokus, LuHo og Kunnskapsbyen Lillestrøm tar opp spørsmålet til diskusjon på seminaret ”Urbane trehus – bruk av tre i by- og tettstedsutvikling” den 27. september.

Tre på agendaen
Skedsmo kommune har stor byggeaktivitet og er i utvikling på alle måter. Lillestrøm har lange tradisjoner i forhold til tømmer, trelast og husproduksjon. Nå ønsker kommunen å sette bruk av tre på agendaen.

Mer bruk og foredling
Økt bruk og større grad av foredling av tre bidrar til verdiskaping i skogbruket. I Landbruks- og matdepartementets strategi for næringsutvikling, Ta landet i bruk, er satsing på verdiskaping med basis i trevirke en sentral del. Det er trebasert virksomhet i de aller fleste kommuner i Norge. Departementets viktigste virkemiddel for verdiskaping i tresektoren er Trebasert innovasjonsprogram, som gir tilskudd til innovasjonsprosjekter i den trebaserte verdikjeden. Programmet forvaltes av Innovasjon Norge.

Det er viktig med et godt samspill mellom aktørene langs verdikjeden fra skog til marked. Produktutvikling, innovasjon og kompetanseutvikling er forutsetninger for større etterspørsel og høyere foredlingsgrad.

Tre: TreFokus, LuHo og Kunnskapsbyen Lillestrøm inviterter til seminaret ”Urbane trehus – bruk av tre i by- og tettstedsutvikling” den 27. september på Lillestrøm.