Historisk arkiv

WTO: Riis-Johansen til Sør-Korea og Japan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

WTO: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen reiser den 13. oktober til Sør-Korea og videre til Japan den 17. oktober. Han vil ha politiske samtaler knyttet til WTO-forhandlingene.

WTO: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen reiser lørdag 13. oktober til Sør-Korea og videre til Japan den 17. oktober. Han vil ha politiske samtaler knyttet til WTO-forhandlingene.

Overordnede spørsmål
På begge steder skal han ha samtaler med landbruksministrene, medlemmer av parlamentene og jordbruksorganisasjonene om WTO-forhandlingene og reformer i koreansk, japansk og norsk landbrukspolitikk.
Det pågår for tiden mange tekniske drøftinger om landbruk i WTO i Genève. I en fase der en forsøker å få framgang i forhandlingene, er det derfor også behov for å drøfte overordnede spørsmål knyttet til forhandlingene på politisk nivå med land som er svært sentrale i Norges vennegruppe på landbruk, G10. I møtene vil en spesielt drøfte spørsmål knyttet til markedsadgang for jordbruksprodukter.

Møter med landbruksministrene
Noen hovedpunkter i programmet:

Mandag 15. oktober kl. 09.00
Tirsdag 16. oktober kl 08.00
Torsdag 18. oktober kl 05.00
Fredag 19. oktober

Møte med den koreanske landbruksministeren.
Ekskursjon husdyrbruk, Korea.
Møte med japanske landbruksminister.
Ekskursjon japansk landbruk.

 Tidspunkter er norsk tid. Lokal tid er 7 timer foran norsk tid.

Bedre innblikk
Både i Korea og Japan legges det opp til ekskursjoner for å besøke bruk som driver med husdyrproduksjon, frukt, ris og melk. Gjennom dette håper en å få et bedre innblikk i koreansk og japansk landbrukspolitikk.
Landbruks og matministeren har med seg medarbeidere i departementet og enkelte organisasjoner. Dette er representanter fra Norges Bondelag, Kjøttindustriens Fellesforening (KIFF), Landbrukssamvirket, Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund (NNN) og Natur og Ungdom.

Landbruks- og matministeren kommer tilbake fra turen lørdag den 20. oktober.

Kontaktperson for media: Ståle Norang. Tlf. 41 43 80 11

WTO: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen reiser den 13. oktober til Sør-Korea og videre til Japan den 17. oktober.