Historisk arkiv

Brekk på klima- og energitur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Presseinvitasjon

Klima: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøker 14. oktober de store næringsmiddel- og treindustribedriftene i Hamar-regionen for å se hvordan de arbeider for å redusere energi- og klimautslippene.

Klima: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøker 14. oktober de store næringsmiddel- og treindustribedriftene i Hamar-regionen for å se hvordan de arbeider for å redusere energi- og klimautslippene.

Kan maten vi spiser redusere klimautslippene? Hvilke rammebetingelser må være på plass for å satse på alternative klimatiltak? Hvilket potensiale ligger det i bioenergi på innlandet? Hvordan vil landbruks- og matministeren arbeide med klima og energispørsmål i framtiden?

Media- og miljøverninteressenter inviteres til å delta på hele eller deler av turen.

Program 14. oktober

Kl    0940   Felleskjøpet Agri avd Stange: Omvisning. Her planlegges å avskalle 90 000 tonn korn, og bruke både havreskall og kornavrens til fyring.
Kl 1130 Moelven Bioenergi, Brumunddal: Omvisning ved energianlegget til Moelven Bioenergi. Mjøsen Skog vil losse 1000 tonn grotmasse rett fra de dype skoger.
Kl 1215 Nortura Rudshøgda: Oplandske Bioenergi og Nortura Rudshøgda underskriver intensjonsavtale om leveranse av 5,4 mill kilowatt timer fyringsbrensel basert på treflis.
Kl 1330

Klimaseminar hos Nortura Rudshøgda: Hvilke faktorer og rammebetingelser påvirker fremtidige miljø- og klima beslutninger?

Kl 1445 Omvisning Nortura Rudshøgda og ny hybridvarmepumpe som redusere CO2 utslippene ved fabrikken med 850 tonn som tilsvarer energiforbruk til over 200 eneboliger.
Kl 1545 Retur Oslo

 
I tillegg til statsråden og hans følge, vil Felleskjøpet, Tine, Moelven og Nortura være representert med styreledere og konsernledelse.

Felles avreise kl 0745 fra Akersgaten 59. Frokost serveres i bussen. Det er også mulig å komme direkte til de ulike besøksstedene. Vi vil sette pris på en tilbakemelding innen 13. oktober kl 13.00 på eventuell deltakelse til Nina Sundqvist – telefon 917 85 620.

Kontaktperson for landbruks- og matministeren:
Seniorrådgiver Ståle Norang - telefon 414 38 011.

Klima: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk besøker 14. oktober de store næringsmiddel- og treindustribedriftene i Hamar-regionen for å se hvordan de arbeider for å redusere energi- og klimautslippene.