Historisk arkiv

Dyr: Respekt og helse gir en lykkelig bondegård!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyr: Nettspillet Farmland er laget med tanke på å lære barn om dyrevelferd og om dyr i matproduksjon. Spillet kombinerer faktainformasjon om dyr med spill og moro.

Dyr: Dette er mottoet for Nettspillet Farmland som lanseres i dag av EU-kommisjonen. Spillet er laget med tanke på å lære barn om dyrevelferd og om dyr i matproduksjon. Spillet kombinerer faktainformasjon om dyr med spill og moro. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk vil sørge for at spillet også blir tilgjengelig på norsk.

Målgruppen for spillet er barn i alderen 9-12 år. Foreløpig er Farmland tilgjengelig på en rekke EU-språk, herunder engelsk og svensk, og det er satt i gang arbeid for å gjøre det tilgjengelig på norsk.

- For å påvirke holdninger til dyrevelferd i samfunnet er det nødvendig å involvere barn  og dette spillet møter barna på deres eget nivå. Kunnskap om dyrevelferd introduseres på en interessant og fengende måte. Jeg tror spillet vil vekke barns nysgjerrighet og gi inspirasjon til diskusjoner om dyrevelferd og om dyr i matkjeden. Jeg har satt i gang arbeid for å gjøre spillet tilgjengelig på norsk slik at også flest mulig kan få full glede av dette spillet, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk.

     Dyr: Nettspillet Farmland

I Farmland kan du lære om hvordan de skal behandle dyrene sine godt for å bli en god bonde. I spillet finner du flere bygninger som hver inneholder en oppgave hvor du kan finne ut mer om livet på gården. Lær for eksempel hvordan du skal fôre en kalv, eller stikk innom grisebingen for å finne ut hvor mye oppmerksomhet en gris trenger, eller besøk hønsehuset for å finne ut hvordan friske høner legger mange egg! Først når du har klart å behandle dyrene godt, kan du fortsette til den delen av spillet som handler om transport av dyr eller handling av produkter av dyr på supermarkedet.   
 
Dyr: Dette er mottoet for Nettspillet Farmland som lanseres i dag av EU-kommisjonen. Spillet er laget med tanke på å lære barn om dyrevelferd og om dyr i matproduksjon.