Historisk arkiv

Dyr: Uakseptable tilstander på pelsdyrfarm

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Dyr: Mattilsynet reagerer sterkt på reportasjen fra en pelsdyrfarm som ble vist på TV2s dokumentar ”Et skinn av velferd” mandag. - Hvis bildene som ble vist fra pelsdyrfarmen på slutten av dokumentaren er representative for situasjonen på denne farmen, er dette helt uakseptabelt, sier Mattilsynet.

Dyr: Mattilsynet reagerer sterkt på reportasjen fra en pelsdyrfarm som ble vist på TV2s dokumentar ”Et skinn av velferd” mandag. - Hvis de bildene som ble vist fra pelsdyrfarmen på slutten av dokumentaren er representative for situasjonen på denne farmen, er dette helt uakseptabelt, sier seksjonssjef for landdyr og dyrehelsepersonell Mattilsynet, Solfrid Åmdal.

Åmdal viser til at dyrevernloven og forskrift om hold av pelsdyr gir klare føringer for hvordan dyr skal behandles, og at Mattilsynet ikke aksepterer brudd på dyrevelferdsregelverket. Enkelte av bildene i reportasjen viser helt klart uakseptable forhold.

Mattilsynet er avhengig av tips fra publikum om forhold de mener er brudd på bestemmelser i dyrevernloven for å kunne forhindre slike dyretragedier.

Dyr: Mattilsynet reagerer sterkt på reportasjen fra en pelsdyrfarm som ble vist på TV2s dokumentar ”Et skinn av velferd” mandag.