Historisk arkiv

FAO - klima og matsikkerhet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

FAO: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen møter assisterende generaldirektør i FAO (FNs organisasjon for ernæring og landbruk) Alexander Müller til samtaler om klima og matsikkerhet onsdag 16. januar.

FAO: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen møter assisterende generaldirektør Alexander Müller i FNs organisasjon for ernæring og landbruk - FAO til samtaler om klima og matsikkerhet i ettermiddag.

Müller, som tidligere har vært statssekretær for De Grønne i det tyske landbruksdepartementet, leder FAOs nyopprettede avdeling for miljø og forvaltning av naturressurser.

Utfordrer Müller
Når Terje Riis-Johansen møter Müller i ettermiddag, vil han blant annet utfordre FAO til å ta ansvar for å skape et internasjonalt system for klimamerking av matvarer. Tema for møtet i LMD vil være FAOs innsats i forhold til klimautfordringene og Norges bidrag i den forbindelse.

­- Jeg er positivt innstilt til alle tiltak som kan bidra til å bedre tilstanden for det globale klimaet. Men for å få et fornuftig system for klimamerking av matvarer, er internasjonalt samarbeid nødvendig. Jeg mener FAO bør innta en sentral rolle i dette arbeidet, sier landbruks- og matministeren. Også den generelle internasjonale matforsyningssituasjonen og skogens rolle i klimasammenheng blir temaer under møtet.

Møtet finner sted på landbruks- og matministerens kontor i Akersgata 59, R5 
fra kl 15.00 til kl 16.00.

Etter møtet er det åpent for pressen å møte de to.

Henvendelse: Gunnar Syverud - tlf. 909 54 713

3. - 5. juni i år skal FAO arrangere en høy-nivå konferanse om matsikkerhet og klima.

Store utfordringer
Riis-Johansen understreker at FAO har store utfordringer fremover og står midt i en omfattende reformprosess. Det blir derfor avgjørende for Müller å vise hvordan FAO skal møte klimautfordringene, noe som på mange måter blir en prøvestein for hvorvidt FAO er i stand til å levere på sine mandatområder. Norge har vært og er fortsatt en støttespiller for FAO, men vi stiller krav til resultater og bedre samordning av organisasjonens ressurser for å møte de komplekse utfordringene som klimakrisen stiller oss overfor.

Torsdag 17. januar er Alexander Müller en av hovedinnlederne på Norsk Landbrukssamvirkes temakonferanse på Hell.

FAO: Landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen møter assisterende generaldirektør i FAO, Alexander Müller.