Historisk arkiv

Friluftsliv: "Stang ut" til barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Friluftsliv: 20-30.000 barn og ungdom vil i 2009 få fiskeutstyr fra Statskog, Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF) og Den Norske Turistforening (DNT). I tillegg hever Statskog aldersgrensen for å fiske gratis på et av 60 000 vann på statens grunn fra 18 til 20 år.

Friluftsliv: 20-30.000 barn og ungdom vil i 2009 få fiskeutstyr fra Statskog, Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF) og Den Norske Turistforening (DNT). I tillegg hever Statskog aldersgrensen for å fiske gratis på av 60 000 vann på statens grunn fra 18 til 20 år.

Landbruks- og matminster Lars Peder Brekk er strålende fornøyd med disse tiltakene for å få flere barn og unge interessert i å ta i bruk naturen.

- Dette er en fantastisk mulighet til å komme ut og fiske - til å komme seg ut fra gutterommet og datarommet og ut i det virkelige livet, sier Brekk.

De tre samarbeidspartnerne jobber nå med å få på plass rammen for hvordan "stang ut"-prosjektet skal gjennomføres. Men det er allerede klart at DNT vil dele ut fiskeutstyr på sine "base camps" og i andre arrangement der ungdommer møtes. NJFF vil benytte sine arrangementer gjennom aktiviteter i sine lokallag i hele Norge, mens Statskog blant annet satser på å dele ut klassesett med fiskestenger til skoler.

    Friluftsliv: Barn som fisker med stang. Foto: Statskog
Friluftsliv: Barn som fisker med stang.
Foto: Statskog

Landbruks- og matminsteren er som eier av Statskog glad for at Statskog bruker vel en million kroner på fiskeutstyr til barn og unge samtidig som de hever aldersgrensen for å fiske gratis til 20 år.

- Dette er en stor satsing for Statskog. Det er viktig å inspirere nye generasjoner til å få spennende opplevelser i den flotte norske utmarka, sier Lars Peder Brekk .
Statskog SF initierte den storstilte utdelingen av fiskeutstyr, som skal skje i løpet av 2009. Men verken NJFF eller DNT var vanskelige å få med på laget.

- Både DNT, NJFF og vi har som målsetning å legge til rette for allmennhetens tilgang til friluftsliv, og alle har barn og ungdom som en prioritert målgruppe. Derfor tar vi en felles fiskeglede-dugnad i 2009, sier administrerende direktør Øistein Aagesen i Statskog.

Friluftsliv: 20-30.000 barn og ungdom vil i 2009 få fiskeutstyr fra Statskog, Norges Jeger og Fiskerforbund (NJFF) og Den Norske Turistforening (DNT).