Historisk arkiv

Grüne Woche: Smaken av Norge - en reise verd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Grüne Woche: Norges deltagelse på Grüne Woche i Berlin får i år rekordoppslutning. 30 utstillere forbereder nå deltakelsen på Grüne Woche som arrangeres i januar neste år, og som er en av verdens største forbrukermesser. Temaet for den norske stand i 2009 er "Smaken av Norge - en reise verd" og favner opplevelser knyttet til landbruk, mat og reiseliv i hele spekteret fra nord, fjord og innland.

Grüne Woche: Norges deltagelse på Grüne Woche i Berlin får i år rekordoppslutning. 30 utstillere forbereder nå deltakelsen på Grüne Woche som arrangeres i januar neste år, og som er en av verdens største forbrukermesser. Temaet for den norske stand i 2009 er "Smaken av Norge  - en reise verd" og favner opplevelser knyttet til landbruk, mat og reiseliv i hele spekteret fra nord, fjord og innland.

Norges-profilering
Landbruks- og matdepartementet står bak deltakelsen på Grüne Woche med blant andre Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin som sentrale samarbeidspartnere. Den norske deltakelsen er et viktig bidrag for å teste og videreutvikle markedet for norske mat- og reiselivsprodukter gjennom en generell Norges-profilering og mer spesifikk produktmarkedsføring. I 2009 deltar over 30 utstillere fra hele landet på den norske standen, og temaet for årets utstilling er mat og reiselivsopplevelser i regionene - fra nord, fjord og innland.

    

 


Utstillere på Norges stand.
Foto: Arne Rød, Innovasjon Norge

Den norske standen tjener også som en næringspolitisk møteplass på høyt nivå. Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk åpner den norske utstillingen fredag 16.01. kl. 09.00. Landbruks- og matministeren kommer i tillegg til å ha med seg en egen delegasjon med sentrale aktører innen mat og reiselivsbransjen til Berlin.

Torsdag 15.01.2009 arrangeres det en pressekonferanse på den norske ambassaden der det legges frem en rekke nyheter knyttet til Norges satsing på mat og reiseliv. Pressen inviteres til å delta, og kan kontakte seniorrådgiver Heidi Eriksen på 22 24 93 10/97 51 72 27.

NB! Følg med nettsiden for Grüne Woche som blir fortløpende oppdatert på nyheter og hendelser.

Internationale Grüne Woche, 16.01. - 25.01.09
Messe Berlin, Messedamm 22, D - 14055 Berlin