Historisk arkiv

Høringssaker

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Høringsfristen på tre saker fra Landbruks- og matdepartementet går ut neste uke.

Endring i naturskadeloven
Regjeringen har bestemt at de statlige forvaltningsoppgavene i forbindelse med skredforebygging heretter i sin helhet skal ivaretas av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

For Landbruks- og matdepartementet medfører den nye organiseringen at det ansvaret for sikring mot naturskader, som med hjemmel i naturskadeloven har ligget til Statens naturskadefond, vil bli overført til NVE.
Høringsfrist: 1. september.

  • Hele høringssaken

Økologisk bærekraftig reintall
En arbeidsgruppe  med representanter fra næring, forskning og forvaltning har utviklet kriterier til bruk i prosessen med fastsetting av økologisk bærekraftig reintall. Kriteriene/indikatorene skal innarbeides i en veileder til bruk for både næringen og myndighetene i prosessen med fastsetting av reintallet.
Høringsfrist: 1. september.

Omsetningsrådet
Landbruks- og matdepartementet foreslår i et høringsnotat flere organisatoriske endringer for Omsetningsrådet. Det foreslås  å redusere antallet medlemmer fra 19 til 11. Av effektiviseringshensyn foreslår departementet videre å oppheve lovreguleringen av arbeidsutvalget, avvikle tilsynsutvalget samt gi rådet anledning til å delegere saker av ikke prinsipiell art. I tillegg foreslås noen mindre justeringer av loven.
Høringsfrist: 5. september.

Høringsfristen på tre saker fra Landbruks- og matdepartementet går ut neste uke.