Historisk arkiv

Jordbruk: Økonomien på Østlandet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: NILF er ute med driftsgranskingene for jordbruket på Østlandet for perioden 2002-2006. Tallene viser en klar tendens til at brukene blir større både når det gjelder både areal og dyretall.

Jordbruk: Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) er ute med driftsgranskingene for jordbruket på Østlandet for perioden 2002-2006. Tallene viser en klar tendens til at brukene blir større både når det gjelder både areal og dyretall.

Større bruk
De driftsformene som dominerer jordbruket på Østlandet er melk, korn, korn og svin, korn og melk,  og sau. Disse driftsformene utgjør til sammen 256 av 356 bruk i 2006. Tendens med utvikling av større bruk har vært tydeligst for bruk med korn og gris.
 
Driftsgranskinger i jord- og skogbruk er en årlig regnskapsundersøkelse der det inngår 10000 regnskap fra gårdsbruk over hele landet. Brukene er valgt ut slik at de best mulig skal representere et tverrsnitt av det yrkesmessige drevene landbruket. Fra Østlandet var det i 2006 til sammen med 356 bruk.
 
Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) er et frittstående og uavhengig statlig forskningsinstitutt med tilknytning til Landbruks- og matdepartementet.
     Jordbruk: Ku i blomstereng. Foto: Bård Løken, Samfoto
Jordbruk: Melkeproduksjon er en av de domierende driftsformene i jordbruket på Østlandet.
Foto: Bård Løken, Samfoto

Jordbruk: Driftsgranskingene for jordbruket på Østlandetviser en klar tendens til at brukene blir større både når det gjelder både areal og dyretall.