Historisk arkiv

Jordbruk: Vil styrke Regionalt miljøprogram

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Jordbruk: Statens landbruksforvaltning anbefaler videreføring av regionalt miljøprogram. Dette fremkommer i en evaluering som er levert partene i jordbruksoppgjøret.

Jordbruk: Statens landbruksforvaltning (SLF) anbefaler videreføring av regionalt miljøprogram. Dette fremkommer i en evaluering som er levert partene i jordbruksoppgjøret.

Evalueringen peker blant annet på at Regionalt miljøprogram  har bidratt til gjennomføring av miljøtiltak som neppe ellers ville blitt realisert, og er et godt supplement til andre landbrukspolitiske virkemidler.

Møter miljøutfordringene lokalt
Det er en gjennomgående god sammenheng mellom miljøutfordringene i fylkene og utforming av tilskuddsordningene. Fylkene skiller seg ut ved at noen særlig satser på kulturlandskapsordninger, typisk på vestlandet. Andre prioriterer forurensningsordninger, særlig østlandsfylkene. I den grad det har vært mulig å vurdere miljøeffekter så kort tid etter oppstart av RMP i 2005, viser likevel resultatene at mange ordninger treffer godt, men det er stor variasjon mellom fylkene.

Statens landbruksforvaltning (SLF) skal ivareta direktoratsoppgaver for Landbruks- og matdepartementet (LMD). SLF er fagmyndigheten som sikrer en enhetlig forvaltning av virkemidler i hele landet og gjennom hele verdikjeden.

Jordbruk: Statens landbruksforvaltning anbefaler videreføring av regionalt miljøprogram.