Historisk arkiv

Kulturlandskap: Balanse mellom bruk og vern

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Kulturlandskap: Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning inviterer til åpent seminar 25. november om landskapsvern som forvaltningsverktøy. Hovedtemaene er vern av kulturlandskap og utfordringene knyttet til balansen mellom bruk og vern.

Kulturlandskap: Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning  inviterer til åpent seminar 25. november om landskapsvern som forvaltningsverktøy. Hovedtemaene er vern av kulturlandskap og utfordringene knyttet til balansen mellom bruk og vern.

På seminaret blir blant annet resultater fra en spørreundersøkelse om holdninger til landskapsvern blant bønder presentert, i tillegg til casestudier som viser bruk og arealendringer registrert fra flybilder.

Landbrukets miljø- og arealpolitikk
Landbrukspolitikken skal gi økt verdiskaping og livskvalitet gjennom bærekraftig forvaltning av landbrukets og bygdenes ressurser. Landbruket forvalter 96 prosent av Norges landareal og produserer verdier som er knyttet til kulturlandskap og miljø og er grunnlag for tilhørighet, historie, estetikk og kompetanse. Miljø- og arealressurser er basis for næringsutvikling og bosetting i distriktene og samfunnsplanleggingen skal ta hensyn til dette.

Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning (NILF) er et frittstående og uavhengig statlig forskningsinstitutt med tilknytning til Landbruks- og matdepartementet.

Kulturlandskap: Norsk institutt for landbruksøkonomisk forskning inviterer til åpent seminar på Ås 25. november om landskapsvern som forvaltningsverktøy.