Historisk arkiv

Landbruk og mat: Departementet viktigste kilde

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk og mat: 43 prosent av abonnentene på Landbruks- og matdepartementets nettnyheter sier at departementets hjemmeside er deres viktigste kilde på mat- og landbruksstoff. Hele 85 prosent av de spurte oppfatter nettnyhetene som troverdige og de aller fleste vil ha informasjon både fra både departement og underliggende virksomheter.

Landbruk og mat: 43 prosent av abonnentene på Landbruks- og matdepartementets nettnyheter sier at departementets hjemmeside er deres viktigste kilde på mat- og landbruksstoff. Hele 85 prosent av de spurte oppfatter nettnyhetene som troverdige og de aller fleste vil ha informasjon både fra både departement og underliggende virksomheter. 

- Av nær 8000 faste abonnenter på nyhetstjenesten fikk vi svar fra omtrent  1800 personer. Dette er en fantastisk respons og selv om de aller fleste er  fornøyd med tjenesten, har vi nå et godt grunnlag for å utvikle en enda bedre informasjonstjeneste, sier kommunikasjonssjef i Landbruks- og matdepartementet, Ottar Løvik.  

- Blant annet etterspør brukerne mer internasjonalt stoff. Vi er i ferd med å utvikle lydmediet bedre, ikke minst for å gi landets mange lokalradio-stasjoner en bedre service. Her deler brukerne seg omtrent på midten der den ene halvparten vil ha mer, mens den andre ikke ser hensikten. Den samme oppfatningen gjelder også for bruken av nettTV-sendinger, sier Løvik. 

Blant de 1800 som deltok i Landbruks- og matdepartementets spørreundersøkelse er det trukket ut to heldige vinnere som har fått hver sin iPodTouch i posten.

     
Landbruk og mat: Kommunikasjonssjef Ottar Løvik.
Foto: Torbjørn Tandberg

Hold deg oppdatert
Vil du holde deg oppdatert på fag- og politikkområdet landbruk og mat, kan du skaffe deg en gratis nyhetstjeneste fra Landbruks- og matdepartementets nettside. Hver dag kan du får en e-post som inneholder en nyhetspakke, og du kan selv velge ut spesielt interessante områder.

Du kan også abonnere på nettsidene til Landbruks- og matdepartementet (LMD) som RSS- feed. Det gir deg muligheten til å få sakene i det øyeblikket de legges ut på nettet. I første omgang er det sidene Nyheter og Pressemeldinger som er tilrettelagt for RSS.

Hva skjer?
Hva skjer videre rundt WTO-forhandlingene og FAOs (FNs mat- og landbruksorganisasjon) kamp mot nedbygging av jordbruksområder? Hva mener landbruks- og matminister Lars Peder Brekk om sentrale landbrukspolitiske spørsmål? Hva sier de ulike høringsinstansene om forslag til forskrifter og lovendringer? På hvilke områder satses det på innovasjon og nyskaping? Hvordan følger LMDs etater opp? Disse og en rekke sentrale spørsmål besvares og belyses daglig på LMDs hjemmeside med korte nyheter, bakgrunnsstoff og statsrådens foredrag, kronikker og innlegg.

Et åpent departement
- Vi vil være et åpent departement der brukerne hele tiden skal vite hva som skjer i departementet og i våre etater. Vi vil at folk skal få anledning til å delta i de politiske prosessene og da må de også være godt orientert. Vi legger stor vekt på å legge ut relevant og innholdsrikt stoff, presentert på en forståelig måte. Vi har gjort brukerundersøkelser på vår nyhetstjeneste blant våre nær 8000 faste abonnenter og får gledelige tilbakemeldinger. Hele 85 prosent av de spurte oppfatter nettnyhetene som troverdige og de aller fleste vil ha informasjon både fra både departement og underliggende virksomheter, sier kommunikasjonssjef Ottar Løvik.

Landbruk og mat: 43 prosent av abonnentene på Landbruks- og matdepartementets nettnyheter sier at det er deres viktigste kilde på mat- og landbruksstoff.