Historisk arkiv

Landbruk: Økt kompetanse i kommunene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Landbruk: Fylkesmannen i Rogaland har fått 450.000 kroner av Landbruks- og matdepartementet til å gjennomføre kompetansehevende studier i Rogaland. Det har gitt gode resultater.

Landbruk: Fylkesmannen i Rogaland har fått 450.000 kroner av Landbruks- og matdepartementet til å gjennomføre kompetansehevende studier i Rogaland. Det har gitt gode resultater.

Forvaltning av kulturlandskap i endring
”Forvaltning av kulturlandskap i endring” er tittelen på et av tre studier fylkene Rogaland, Hordaland, Aust-Agder og Vest-Agder har kunnet tilby kommunene ved hjelp av midler fra Landbruks- og matdepartementet. Kurset ”Landbruksjuridiske emner” er også gjennomført, og 12. januar 2009 går fristen ut for å melde seg på kurs i ”Prosjektrettet nærings- og bygdeutvikling”.

Resultatene så langt har vært gode. Det første kurset som startet opp i 2007, ”Forvaltning av kulturlandskap i endring”, hadde 40 deltakere hvorav 33 fullførte eksamen ved Universitetet i Stavanger. Studiet ga 10 studiepoeng hvor kravet til deltakerne var at de gjennomførte to samlinger over tre dager, en prosjektoppgave og en eksamen.

Godt samarbeid på flere felt
De fire fylkene som samarbeider om prosjektet er også svært tilfredse med det økte samarbeidet kursene har ført til også på andre felt. Samarbeidet med de ulike utdanningsinstitusjonene har også vært godt: Det første kurset var ferdig i vår, og ble holdt i regi av Universitetet i Stavanger. Kurset ”Landbruksjuridiske emner” ble holdt av Universitetet i Agder, hvor elevene skal ha eksamen til jul. Det siste kurset, ”Prosjektrettet nærings- og bygdeutvikling” skal samarbeide med Utviklingskompetanse AS og Høgskulen i Volda, og starter opp i januar 2009.

Fornøyde deltakere
Kursene rettes primært mot ansatte i kommunene, men også andre interesserte kan få tilbud om det er ledige plasser. Flere ansatte i kommunenes landbruksavdelinger som begynte yrkeslivet etter videregående får med disse kursene en mulighet til å utvide utdanningsbakgrunnen sin og tilegne seg viktig kompetanse. Tilbakemeldingene fra deltakerne har vært meget positive, over 90 prosent av elevene vurderte kurset ”Kulturlandskap i endring” som meget bra.

Landbruk: Fylkesmannen i Rogaland har fått 450.000 kroner av Landbruks- og matdepartementet til å gjennomføre kompetansehevende studier i Rogaland.