Historisk arkiv

Mat: Den Norske Matfesttivalen i Ålesund er i gang

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Den Norske Matfesttivalen i Ålesund starter i dag og varer frem til og med lørdag. På programmet står både kokkekamp, et bredt spekter av fagseminarer og ikke minst folkefest med mat og opplevelser i sentrum.

Logo - Den Norske Matfestivalen i ÅlesundMat: Den Norske Matfesttivalen i Ålesund starter i dag og varer frem til og med lørdag. På programmet står både kokkekamp, et bredt spekter av fagseminarer og ikke minst folkefest med mat og opplevelser i sentrum.

Fra 26. til og med 30. august er det igjen duket for matfestival i Ålesund. Årets festival er nummer 24 i rekken.

Festivalen har etterhvert funnet sin form og er en kombinasjon av messe for det ypperste innen matkunst i Norge, med Norgesmesterskapet i Kokkekunst, Konditorkunst, Kjøttfag og Sjømat, fagforum for matprodusenter av alle slag, og folkefest for folk flest.

Fiskeri og landbruk
Det unike med Matfestivalen i Ålesund er samarbeidet på tvers av profesjonene. Her møtes aktører fra fiskeri og landbruk, sammen med foredlingsindustrien, kokkene og reiselivsbransjen. Festivalen er i dag organisert som et aksjeselskap med eierinteresser fra alle disse bransjene.

Landbruks- og matdepartementet er en av bidragsyterne til Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Mat: Den Norske Matfesttivalen i Ålesund åpmer i dag og varer frem til og med lørdag 30.august.