Historisk arkiv

Mat: Gratulerer Geir Skeie med kokkemesterskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er svært imponert over Geir Skeie som gikk seirende ut av konkurransen som europamester i kokkekunst i Stavanger 1. og 2. juli. Strålende innsats, sier Brekk til Skeie.

Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er svært imponert over Geir Skeie som gikk seirende ut av konkurransen som europamester i kokkekunst i Stavanger 1. og 2. juli.
- Strålende innsats, sier Brekk til Skeie.

Kokker fra 20 europeiske land deltok i det første Bocuse d’Or Europe i Stavanger - det første arrangementet fra mesterkokken Paul Bocuse som foregikk utenfor Lyon i Frankrike. At det ble hjemmeseier var bare stort for alle - selvsagt også landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. 

- Det er all grunn til å gratulere Geir Skeie med strålende innsats. Jeg tror faktisk ikke at det norske folk forstår hvor stort dette er, sier Brekk.

I 20 år har Paul Bocuse og hans støttespillere arrangert Bocuse d’Or i Lyon i Frankrike – arrangementet som har fått status som mesterkokkenes verdensmesterskap. Etter hvert er arrangementet blitt så stort at man har sett seg nødt til å arrangere regionale uttak før selve hovedkonkurransen. Norge var allerede kvalifisert til å delta gjennom sin plassering i forrige mesterskap i 2007. Geir Skeie representerer selvsagt sitt land når kokkene skjerper kniver og appetitt i Lyon i januar 2009.

Mat: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er svært imponert over Geir Skeie som gikk seirende ut av konkurransen som europamester i kokkekunst i Stavanger 1. og 2. juli. - Strålende innsats, sier Brekk til Skeie. Foto: Gunnar Syverud, LMD.
Mat
: Landbruks- og matminister Lars Peder Brekk er svært imponert over Geir Skeie som gikk seirende ut av konkurransen som europamester i kokkekunst i Stavanger 1. og 2. juli. - Strålende innsats, sier Brekk til Skeie. Foto: Gunnar Syverud, LMD.
Bildet kan fritt benyttes, fotograf krediteres. Klikk på bildet for å laste ned stor format.