Historisk arkiv

Økologisk: Doblet omsetning av kjøtt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Omsetningen av økologisk kjøtt er doblet fra 2006 til 2007 og omsetningen tilsvarer nå mer enn 600 tonn per år.

Økologisk: Omsetningen av økologisk kjøtt er doblet fra 2006 til 2007 og omsetningen tilsvarer nå mer enn 600 tonn per år.

Positiv tendens
Av totalt slaktet økologisk kjøtt ble drøye 42 prosent omsatt som økologisk vare i 2007. Dette er en økning på over 18 prosentpoeng fra 2006. Omregnet til helt slakt tilsvarer dette et omsatt kvantum av økologisk kjøtt på ca. 608 tonn i 2007, noe som er en fordobling i forhold til 2006. Økningen i anvendelsesgraden tyder på en positiv tendens i utnyttelsen av det økologiske slaktet. Det økologiske slaktet som ikke omsettes som økologisk vare, inngår i slakte- og foredlingsbedriftenes. 
 

Økologisk mot 2015
Regjeringen har som mål at 15 prosent av matproduksjonen og matforbruket i 2015 skal være økologisk. Videre sier Regjeringserklæringen at Norge henger etter andre land når det gjelder tilgjengelighet til økologiske varer overfor forbrukerne, og at regjeringen vil styrke dette området. Regjeringen ønsker at det offentlige går foran som ansvarlig forbruker og etterspørre miljøvennlige varer og varer som er tilvirket med høye etiske og sosiale standarder.

Statens landbruksforvaltning (SLF) skal ivareta direktoratsoppgaver for Landbruks- og matdepartementet (LMD). SLF er fagmyndigheten som sikrer en enhetlig forvaltning av virkemidler i hele landet og gjennom hele verdikjeden.

Økologisk: Omsetningen av økologisk kjøtt er doblet fra 2006 til 2007.

    


Økologisk
: Lammelår.
Foto: Tom Haga