Historisk arkiv

Økologisk: Flere kommuner med i 10%-klubben

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Landbruks- og matdepartementet

Økologisk: Oikos har gjort nye beregninger på antall kommuner i Norge som har nådd målet om 10 prosent økologisk landbruksareal. Flere kommuner har kommet med på listen det siste året.

Økologisk: Oikos har gjort nye beregninger på antall kommuner i Norge som har nådd målet om 10 prosent økologisk landbruksareal. Flere kommuner har kommet med på listen det siste året.

Oslo topper statistikken
Oversikten viser at antallet kommuner med over 10 prosent økologisk landbruksareal økte fra 52 til 56 fra 2006 til 2007. Til sammenligning hadde 30 kommuner over 10 prosent økologisk areal i 2003. En fylkesvis oversikt pr 31.12.2007 viser at Oslo toppet statistikken som fylket med størst økologisk landbruksareal (11,3 prosent) med Sør-Trøndelag på 2. plass med 8,6 prosent og Buskerud på 3. plass med 8 prosent økologisk areal. Av enkeltkommunene ligger Holtålen kommune øverst med hele 34,8 prosent økologisk landbruksareal, tett fulgt av Rælingen kommune med 29,4 prosent og Tjøme kommune med 29 prosent.

På rett vei
Oikos melder at Norge nå totalt har 4,8 prosent økologisk areal i Norge når man inkluderer arealer i karens. For å nå regjeringens mål om 15 prosent i 2015, trengs en vekst i økologisk areal på 1,3 prosentpoeng pr år. Oikos oppfordrer kommunene til å aktivt arbeide for en videre omlegging av landbruksarealet til økologisk, og selv bidra til å øke etterspørsel og forbruk av økologisk mat i lokalmiljøet.

Spydspiss i miljøarbeidet

- Forbrukerne etterspør økologisk mat, og vi ser en gledelig utvikling der stadig flere bønder legger om produksjonen for å møte denne utviklingen. - Det økologiske landbruket er en spydspiss for miljøarbeidet i hele næringen, og bidrar til langt bedre valgmuligheter for den enkelte forbruker, sier landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen.

Økologisk: Oikos har gjort nye beregninger på antall kommuner i Norge som har nådd målet om 10 prosent økologisk landbruksareal.